Publicare carte

 

Suntem o casă de editură tânără, înfiinţată în 2013 în oraşul universitar Cluj-Napoca. Ne-am născut din pasiunea pentru cuvântul scris, pentru cunoaştere şi înţelegere, din dorinţa de a facilita comunicarea între cei care au ceva de spus şi cei care caută să afle.

Suntem profilaţi pe:

    • carte ştiinţifică 

Avem în vedere nu doar lucrări destinate specialiştilor, studenţilor etc., ci şi lucrări cu adresabilitate mai largă. Ne dorim să punem la dispoziţia cititorilor lucrări de referinţă valoroase din punct de vedere al conţinutului, dar accesibile ca limbaj şi nivel ştiinţific, ca o alternativă la avalanşa de informaţii superficiale, contradictorii şi neverificabile pe care le oferă Internetul.

    • arte marţiale 

Urmărim în principal lucrări adresate tuturor cititorilor interesaţi de complexul fenomen al artelor marţiale, sub diversele lui aspecte: istorie, filozofie, mentalitate, tehnică, aplicaţii, implicaţii sociale moderne, autoapărare etc.

 

Nouă chiar ne pasă ! 

Ne pasă...

 -  ... de calitatea cărţilor care apar la noi: nu publicăm "verze" şi nu scoatem cărţi făcute pe genunchi. Nu vrem să avem pe conştiinţă copacii patriei şi nici să ne fie ruşine de vreo carte ce poartă sigla noastră.

... de limba română: gramatica, ortografia, stilistica - toate au un rost pe lume. Ne asumăm dreptul şi datoria de a apăra limba română de samavolniciile născute din ignoranţă, nepăsare sau grandomanie.

... de calitatea traducerilor: o scriere bună merită o traducere pe măsură. O traducere de calitate cere timp şi bani. O carte bine tradusă nu are cum să fie ieftină. Aici, la Editura CURS, nu folosim metoda traducerilor "la kilogram".

... de clienţii noştriştim că autorii îşi plătesc prea adesea cărţile dintr-un salariu de cadru didactic sau din pensie şi că sponsorizările merg mai degrabă spre meciuri decât spre ştiinţă sau literatură. Facem tot ce putem ca să onorăm munca acestor oameni printr-o intervenţie editorială de calitate ireproşabilă, la preţuri decente.

 

Dorim să oferim informaţie de bună calitate, prezentată în modul cel mai potrivit scopului. Dorim să oferim cărţi utile, a căror lectură să însemne un câştig pentru multiple categorii de cititori; dorim să oferim cărţi frumoase, pe care să îţi facă plăcere să le mângâi cu mâna şi cu ochii.

 

La noi veţi găsi cărţi care au meritat scrise, cărţi care merită citite.