Ileana Iliescu – Măriuca în căutarea magiei Crăciunului

69 lei

Ilustrații: Arinna-Ioana Florea
128 pag. 25/21 cm
Interior: hârtie cretată, 90 g/mp
Copertă: cartonată
Apărută: decembrie 2021
ISBN: 978-606-9685-23-5

Descriere

Cartea, cum o spune și subtitlul ei – „O călătorie în timp în luna decembrie”-,  îi poartă pe copii printr-o serie de 25 povești reale, câte una pentru fiecare zi, din ultima zi de toamnă și până în mult-așteptata seară de Crăciun. Un adevărat calendar de advent! Dar poveștile sunt și un drum al învățării răbdării pentru o fetiță care ar vrea ca totul să se petreacă chiar acum…
Alături de Măriuca cea curioasă și nerăbdătoare, dar bună și generoasă, copiii învață să aibă răbdare, să se bucure de drum, să se apropie de oamenii din jur și să vadă binele și frumosul din tot ce li se întâmplă.
O carte caldă și normală, splendid ilustrată, lectura perfectă pentru întreaga lună decembrie!

În dimineața următoare, Măriuca se trezește în sunetul cristalin al globului de Crăciun pe care l-a primit anul trecut. S-a bucurat când l-a scos mama din cutie și i l-a pus pe noptieră, lângă pat. Măriuca îi ascultă cu încântare clinchetele melodioase, minute în șir. Din interiorul globului îi zâmbește o fetiță, cu brațele pline de cadouri.

― Mami, ce fericită e fetița, uite ce multe cadouri a primit! De-abia aștept Crăciunul, ca să primesc și eu muuulte cadouri! spune Măriuca, țopăind în pat.

― Crezi că de aceea e fericită fetița? se interesează mama. Oare când primim cadouri suntem cei mai fericiți?

― Sigur că da! Ce poate fi mai frumos decât să primești cadouri? Măriuca e puțin nedumerită de întrebare. Mama zâmbește tainic, apoi spune:

― Așa-i, e frumos să primești cadouri. Dar acum îmbracă-te și să mergem să mâncăm.

― Stai, mai întâi trebuie să ne uităm în sertăraș! Uite, mami, încă un glob cântător! E la fel ca celălalt! Acum am două.

― Da, iubito, acum ai două.

― Pot să-l iau cu mine la grădiniță?

― Poți, dacă așa dorești.

După micul dejun, Măriuca pleacă spre grădiniță în pas săltat, ținând în mână globul micuț pe care l-a găsit în sertăraș, alături de un bilețel al cărui mesaj a pus-o o clipă pe gânduri: «Moș Crăciun există».

― Sigur că există! Așa-i, mami? Doar ne aduce cadouri!

― Sigur că da, îi răspunde mama, cu același zâmbet tainic.

Informații suplimentare

Categorie

Cărți pentru copii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.