Roman Proșkin – Problema vieții și a morții sau Surâsul de neuitat al lui Buddha

65 lei

Traducere din lb. rusă: Liliana Popa
Ilustrații originale: Serghei Iarjemski
433 pag. A5; 37 ilustrații color
Apărută: dec. 2020
ISBN 978-606-9685-10-5

Cuprins              Extras

Descriere

„M-am uitat cu neîncredere la cartea aceasta. Semnată cu un nume total necunoscut, cu rezonanță rusească, dar editată în America…

După ce am citit-o, am recunoscut, o dată în plus, că nu e bine să judeci lucrurile după aparențe, că prima impresie nu e totdeauna cea corectă și că nu trebuie să te lași condus de prejudecăți.

Citind-o, am descoperit un autor în fața căruia îți vine să te apleci, cu sfioasă recunoștință: ucrainean trăitor în America, medic specializat în tratamente neconvenționale. Am descoperit o carte străbătută de la un capăt la altul de un profund fior umanist. O carte compusă din parabole, necantonată într-un areal geografic anumit, ci situat într-un spațiu spiritual universal, pledând, nu didactic, nici apodictic, ci cu o profundă căldură sufletească, pentru ceea ce are mai valoros umanitatea, pentru principiile simple și esențiale care ar trebui să guverneze întreaga noastră existență ca oameni. Din toate segmentele cărții se desprinde, ca un fir roșu, ideea că la nașterea sa, orice om este înzestrat cu o frântură de Divinitate, pe care, în decursul vieții, în locul care îi este predestinat, trebuie s-o sporească, cum și cât se pricepe.

Am descoperit o carte pe care am simțit nevoia să o recitesc, și poate, nu o singură dată. Compusă, de fapt, din parabole, unele aparent ciudat construite, cartea e cu atât mai incitantă.

Sunt sigur că cei care o vor lua în mână se vor bucura de ea ca de întâlnirea cu un prieten drag și înțelept, așa cum m-am bucurat și eu.” (I.-N. Popa)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.