Adrian Tăuțan – Puterea respirației. Qigong – practici pentru corp, minte și spirit

55 lei

172 pag. A5, softcover
56 ilustrații originale, medalion și full page, color

Traducere din limba engleză: Cristian Hriscu
Ilustrație și concept grafic: Iulia Hognogi
Cuvânt înainte: Adrian Barbu

ISBN 978-606-9685-49-5

Apărută: ianuarie 2024

Cuprins              Extras

 

Categorie:

Descriere

Unul dintre cei mai cunoscuți și respectați instructori de arte marțiale din Cluj, Adrian Tăuțan, își publică prima sa carte. Născută dintr-o îndelungată experiență teoretică și practică și uluitor ilustrată de acuarelele Iuliei Hognogi, volumul este o excelentă introducere în fascinanta lume a practicilor „pentru corp, minte și spirit” cunoscute sub denumirea generică de QIGONG.

„Scopul cărții de față este de a deschide o ușă și de a împărtăși câteva informații despre practica externă, precum și despre unele aspecte interne, așa cum mi-au fost ele transmise și mie. Trebuie să subliniez aici și faptul că eu cred cu toată tăria că există o mare deosebire între informație și cunoaștere. Cartea de față vă poate transmite niște informații. Cunoașterea o veți putea dobândi doar printr-o practică specifică. Doar după o anumită perioadă de practică veți fi capabili să formulați întrebările corecte. Până atunci, vorbim despre simplă curiozitate. Această curiozitate, asemeni unui tigru flămând, cere imperios să fie hrănită. Odată hrănită, sătulă, se va duce la culcare. Acesta este un adevăr greu de acceptat. Există părerea, larg răspândită, conform căreia cunoașterea poate fi găsită oriunde, că e la îndemână, pe Youtube, în seminarii pe Zoom etc. Nimic mai departe de adevăr! Ceea ce se găsește la tot pasul e informația. Cunoașterea, mai puțin. Iar înțelepciunea, și mai puțin.

Procesul care are loc pe parcursul evoluției este unul de perfecționare și rafinare fără sfârșit, care nu ține seama de numărul de mișcări pe care le putem memora, ci mai degrabă de o anumită calitate a execuției, care reflectă în exterior nivelul interior al practicii. Există niveluri diferite de înțelegere și, de fiecare dată, nivelurile tot mai profunde și mai profunde se vor deschide doar prin practică. Simpla înțelegere la nivel intelectual, fără a înțelege și prin practică propriu-zisă, este doar o gonflare a ego-ului. Ca și cum am vedea oceanul la televizor și am pretinde că îl înțelegem așa cum îl poate înțelege un navigator. Nu uitați: informația nu este totuna cu cunoașterea. Informația este doar ușa prin care putem pătrunde în universul cunoașterii.”

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.