Termeni generali

Utilizarea acestui site presupune acordul implicit cu termenii si condițiile de mai jos.

Site-ul www.edituracurs.ro se află în administrarea S.C. EDITURA CURS S.R.L. și funcționează conform legislației române în vigoare. Toate informațiile (texte, imagini, simboluri, scripturi etc.) conținute de acest site sunt proprietatea S.C. EDITURA CURS S.R.L Niciun material nu poate fi reprodus, parțial sau integral, fără permisiunea proprietarului. Toate drepturile sunt rezervate.

 

Proprietarul site-ului nu poate fi făcut răspunzător pentru vreo pagubă suferită de echipamentul utilizatorului ca rezultat al utilizării site-ului (afișarea sau vizitarea site-ului, descărcarea de text, imagini sau fișiere de pe acesta, achiziția de produse, plasarea de comentarii sau recenzii).

 

Informațiile despre cărți, autori și prețuri sunt furnizate sub rezerva posibilității de eroare la introducerea datelor. Nu garantăm disponibilitatea permanentă în stoc a tuturor cărților afișate, chiar și a celor care nu au prezentă eticheta „stoc epuizat” sau „indisponibil”. Ne rezervăm dreptul de a nu onora o comandă (notificând despre aceasta cumpărătorul) dacă pentru un anumit titlu stocul este epuizat temporar sau definitiv.

 

Recenziile și comentariile necesită aprobare înainte de publicarea lor pe site. Recenziile și comentariile conținând cuvinte obscene sau licențioase, atacuri la persoană, injurii la adresa unor persoane sau instituții, anunțuri sau mesaje publicitare vor fi cenzurate total sau parțial, mergându-se până la interzicerea dreptului respectivului utilizator de a mai transmite mesaje pe site.

 

Cum cumpăr?

 

Cărțile Editurii Curs se pot achiziționa direct de pe site-ul nostru sau de la librării fizice sau online partenere.

 

Pentru a cumpăra de pe site-ul nostru vi se vor solicita următoarele informații, necesare pentru facturare și livrare: numele dvs.; denumirea firmei (dacă este cazul); CIF (în cazul firmelor); adresa de facturare; adresa de livrare (dacă este diferită de cea de facturare); o adresă de email validă (pentru confirmarea automată a plasării comenzii și pentru transmiterea facturii, dacă optați pentru plata prin transfer bancar); un număr de telefon valid (pentru confirmarea comenzii înainte de livrare și pentru curierat); opțiunea privind modalitatea de livrare și de plată.

 

Pentru a cumpăra de pe site-ul nostru nu este necesar să vă creați cont. Crearea unui cont permite însă finalizarea mai rapidă a viitoarelor comenzi (datele de facturare şi de livrare fiind deja salvate) și accesul facil la informații precum sunt starea comenzii în curs și istoricul comenzilor dvs., precum și posibilitatea obținerii de vouchere pentru reduceri la cumpărăturile viitoare.

 

Livrare şi plată

 

Pentru plata cărților comandate puteți opta pentru plata ramburs (numerar la primirea coletului) – valabil doar pe teritoriul României. Alternativ, puteți alege opțiunea de transfer bancar (în contul nostru de la ING Bank sau, pentru instituțiile de stat, în Trezorerie). În acest caz în care vă vom transmite factura prin email. Pentru comenzile din afara României, plata se poate face exclusiv prin transfer, în cont bancar de RON.

 

În țară, livrăm prin firma de curierat SAMEDAY sau prin Poșta Română, conform opțiunii dvs. În afara țării livrăm prin Poșta Română.

 

Politica de retur

Editura Curs respectă prevederile Ordonanței de urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, lege ce conferă cumpărătorului dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

 

În cazul exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului de către consumator în condiţiile mai sus menţionate (în scris, prin document semnat de cumpărător şi transmis electronic pe adresa de contact de pe site sau prin poştă, cu confirmare de primire), Editura Curs va rambursa sumele plătite de consumator, fără a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursării sumelor, în termen de cel mult 15 de zile de la data denunţării contractului. Clientul poate alege să primească în schimb un alt produs, achitând costurile de livrare.

 

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului și doar dacă acestea nu au suferit deteriorări. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, urme de folosire etc. În cazul în care consideră că o asemenea acţiune a clientului a fost de rea-voinţă, Editura Curs SRL își rezervă dreptul de a-i solicita acestuia daune interese în condiţiile legislaţiei în vigoare sau/și de a refuza ulterior să onoreze alte comenzi din partea respectivului client.

 

Orice reclamaţie privind starea produselor livrate la clienţi va fi adusă la cunoştinţa Editurii în termen de 24 de ore de la primire, telefonic sau în scris, prin e-mail.

 

În cazul în care produsele nu se pot livra sau integritatea le este afectată pe parcursul livrării, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de Editura Curs, dar nu și despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a despăgubirilor posibil de oferit în cazul că o comandă nu se onorează sau se onorează necorespunzător este valoarea sumei încasate de la client pentru respectiva comandă.