Sergiu Blaga – Contribuţii la reabilitarea prin cămăşuire cu materiale cimentoase a conductelor de transport al apei

38 lei

190 pag. B5, softcover
81 figuri, 17 tabele
Bibliografie
ISBN 978-606-9685-42-6

Apărută: octombrie 2023

Cuprins              Extras

Disponibil pentru precomandă

Descriere

Peste tot în lume, transportul fluidelor (apa potabilă, industrială, de irigaţii, de canalizare; petrol, gaze naturale, gaze tehnologice etc.) se realizează prin conducte. Priun urmare, nevoia asigurării continuităţii în exploatare cu costuri minime este de foarte mare actualitate. Montajul îngropat este preferat faţă de cel de suprafaţă, cu toate că prezintă dezavantajul monitorizării dificile a integrităţii pereţilor conductei, precum şi al apariţiei fenomenelor de coroziune externă, pe lângă cele de coroziune internă.

În ceea ce priveşte costurile de înlocuire a unui traseu de conductă, acestea sunt comparabile cu investiţia iniţială, uneori chiar depăşind-o. Aşadar, nevoia dezvoltării unor metode de reabilitare a conductelor pentru transportul fluidelor și a apei în special a apărut la scurt timp după introducerea în utilizarea curentă a acestora şi continuă să rămână un subiect de actualitate.

Una din metodele de reabilitare tradiţionale, cămăşuirea conductei compromise, poate beneficia de progresele facute în ultimii 20-30 de ani în domeniul materialelor cimentoase de tipul HPFRCC (high-performance fiber-reinforced cementitious composites – materiale avansate cimentoase inginereşti), materiale ce prezintă performanţe (rezistenţă şi ductilitate) net superioare betonului obişnuit.

Prezenta lucrare se plasează în domeniul tematicilor actuale şi de interes în domeniul ingineriei civile, a instalaţiilor şi materialelor de construcţii noi, abordând subiectul prin prisma sustenabilităţii sistemelor de transport a apei.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.