Dan A. Pop – Superaliaje pe bază de crom obținute prin aliere mecanică. Mecanismul alierii

35 lei

Cuvânt înainte: dr. Traian Marinca
217 pag. B5
Bibliografie
ISBN 978-606-94084-5-2

Cuprins              Extras

Descriere

Lucrarea de față abordează tehnica alierii mecanice în sistemul crom-fier, obținerea de superaliaje pe bază de crom prin această tehnică, precum și descrierea mecanismului alierii în sistemul amintit. Pe lângă abordarea complexă din punct de vedere științific și tehnic, cartea are şi un pronunțat caracter didactic. Abordarea problemelor este de așa natură realizată, încât și un cititor mai puțin avizat în știința și ingineria materialelor ar putea avea o lectură plăcută din care să înțeleagă, în mare, fenomenele și mecanismele discutate […]. Cartea se adresează, deopotrivă, studenților la știința și ingineria materialelor, chimie sau fizică, precum și cercetătorilor în domeniile menționate anterior, care vor să își îmbunătățească cunoștințele în ceea ce privește alierea mecanică și mecanismul alierii, cu precădere în sistemele pe bază de crom.

Ca un dascăl desăvârșit, autorul pune cititorul mai întâi în temă asupra sistemelor la care va face referire, dându-i în prima parte date esențiale cu privire la crom, aliajele cromului, compușii acestuia, precum și date cu privire la aplicațiile materialelor pe bază de crom. Capitole speciale sunt dedicate prezentării utilizării cromului în oțeluri și aliaje neferoase.

Mai mult de trei sferturi din carte este dedicată aspectelor experimentale, investigării probelor obținute prin aliere mecanică, precum și discutării rezultatelor cercetării prin strânsă corelare cu rezultatele raportate în literatura de specialitate. Un aspect deosebit de important al lucrării îl reprezintă utilizarea unui aparat matematic pentru a descrie fenomenele și mecanismele, aparat matematic de cele mai multe ori complex. În multe cazuri, autorul ne propune pentru diverse probleme un model matematic care poate fi adaptat la alți parametri de măcinare. Lucrarea reprezintă un ghid, riguros realizat, pentru utilizarea tehnicii alierii mecanice. De asemenea, sunt propuse soluții tehnice ingenioase pentru evitarea unor probleme de actualitate în alierea mecanică, cum sunt depunerile de material pe pereții containerelor sau fenomenul de dispunere și alunecare a bilelor în canale circulare pe durata măcinării mecanice.

Tehnicile de investigare utilizate sunt tehnici curente utilizate în cercetarea materialelor, autorul corelând datele obținute prin aceste tehnici diverse pentru o foarte bună înțelegere a fenomenelor.

(dr. Traian MARINCA – Cuvânt înainte)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.