Livia Rada Fleșer – Drașov. Monografia satului

306 pag. 20×24, softcover, 198 fotografii A/N şi color
Bibliografie
ISBN 978-606-94084-7-6

Cuprins              Extras

Descriere

Volumul este o monografie extrem de amănunţită, de bine documentată şi de valoroasă a satului Draşov, com. Şpring, jud. Alba, localitate atestată documentar încă de la sfârşitul sec. al XIII-lea. Autoarea, fiică a satului, de profesie istoric şi cadru didactic, încearcă să reconstituie înfățișarea Drașovului de altădată, modul de viață, faptele, posibilitățile și aspirațiile localnicilor. În cursul acestui demers specific ni se relevă, nouă, cititorilor, un tablou mult mai amplu, căci viaţa acestui sat din podişul Secaşelor este conectată la realităţile istorice ale Transilvaniei şi apoi ale României Mari, iar cele trăite de localnicii de aici nu diferă esenţial de cele trăite de o întreagă provincie în cursul lungii ei existenţe, din preistorie şi până în contemporaneitate.

La întocmirea cărții s-a apelat la sursele documentare existente în fondul Bibliotecii Aca­demiei Române, al Arhivelor Naționale, filiala Alba Iulia, lucrări istorice de referință, do­cumente publicate de Mitropolia Blajului, la modestele informații aflate în arhiva bisericii sau a școlii din localitate, precum şi la cunoştinţe, amintiri şi fotografii puse la dispoziţie cu generozitate de cei mai vârstnici local­nici ai satului şi de familiile acestora.

Cele aproape 200 fotografii, de epocă sau mai recente, ilustrează şi îmbogăţesc suplimentar o lucrare atent structurată şi îngrijit realizată.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.