Ioan-Nicolae Popa – Vorbe: și bune, și grele, din țărână și din stele. Glosar și comentarii asupra graiului din satul Mușca, de pe Valea Arieșului

38 lei

182 pag. B5
ISBN 978-606-9685-15-0
Pe CD: O mostră de grai mușcănesc (povestea întâlnirii li Culița Bogolii cu Sătana, în carte la pag. 45-46, în
lectura autorului). Ascultați-o aici:

Cuprins Extras

Descriere

Acest al nouălea volum din seria „Lupșa – Aur și oameni” este a treia carte a autorului Ioan-Nicolae Popa legată de locurile natale de pe Valea Arieșului, un volum în care conținutul științific și informația faptică se împletesc în așa măsură cu relatări și rememorări de natură autobiografică, încât cele două planuri își servesc reciproc de fundal și aproape că devine irelevant care din ele este pretextul și care motivația reală a scrierii.
Deși se subintitulează „Glosar și comentarii asupra graiului din satul Mușca, de pe Valea Arieșului”, cartea nu analizează doar un mod de vorbire, ci înfățișează o întreagă lume. Lumea unui sat românesc din Munții Apuseni, cu oamenii săi, cu preocupările lor, cu modul lor de gândire, cu concepții și mentalități. O lume percepută prin ochii unui copil și analizată cu mintea adultului ce caută să discearnă niște fenomene, bune sau rele, și face acest lucru cu finețe, cu umor, cu puțină tristețe și cu nesfârșită înțelegere.

Informații suplimentare

Categorie

Filologie, Memorialistică și monografii

Colectie

Lupșa – Aur și oameni

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.