Liliana și Ioan-Nicolae Popa – „Viaţa omului, ca floarea câmpului…” Vasile Aaron: Reporta din vis

294 pag. A5
Index, bibliografie
ISBN 978-606-94084-1-4

Cuprins              Extras

Descriere

Este al şaselea titlu din seria menită să pună în dreaptă lumină meritele culturale ale eminentului cărturar iluminist Vasile Aaron (1780-1821), avocat şi literat prea puţin cunoscut şi superficial comentat.
Volumul cuprinde textul poemului moral-filosofic REPORTA DIN VIS, meditaţie asupra existenţei omului, poem impresionant nu doar prin dimensiune – are 4088 de versuri, în diverse structuri prozodice, majoritatea versurilor fiind de 11-12 silabe – ci şi prin construcţia singulară în literatura românească veche, de-a dreptul surprinzătoare: o călătorie iniţiatică petrecută în vis!
Textul poemului este precedat de un amplu studiu care încearcă să dea răspuns numeroaselor întrebări iscate în jurul acestei opere şi să elucideze unele necunoscute despre acest poem-fluviu netipărit până acum în volum separat.
REPORTA DIN VIS este cea mai importantă scriere a lui Vasile Aaron şi îi consolidează acestuia poziţia de cel mai important scriitor de la începuturile literaturii româneşti transilvănene. Prin editarea ei în anul de graţie 2016, autorii volumului de faţă ÎL OMAGIAZĂ PE MERITUOSUL LUMINĂTOR TRANSILVĂNEAN  LA ÎMPLINIREA A 195 DE ANI DE LA PLECAREA LUI DIN ACEASTĂ LUME.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.